Επιλογή Σελίδας

Αγιασμός Δημοτικού Σχολείου Νάουσας

12 Σεπτεμβρίου 2020

Αγαπητοί γονείς τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Σχολείο της Νάουσας ο καθιερωμένος αγιασμός για το σχολικό έτος 2020-2021 στις 11 το πρωί. Τα παιδιά θα σχολάσουν στις 11.30.Η προσέλευση των παιδιών στο σχολείο θα γίνει στις 8.15 το πρωί ,με υποχρεωτική χρήση μάσκας, χωρίς τσάντες και χωρίς τη συνοδεία γονέων εντός του σχολείου. Επίσης θα πρέπει να έχουν μαζί τους κολατσιό και νερό, γιατί θα γίνει διάλειμμα 9.40-10.00.

Τα παιδιά από Β’ Τάξη έως ΣΤ’ Τάξη θα μπαίνουν από την κάτω είσοδο του σχολείου που βρίσκεται στο ποτάμι της Νάουσας και τη μεγάλη πόρτα δίπλα στο γυμνάσιο. Τα παιδιά της Α’ Τάξης θα μπουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ. Σε κάθε είσοδο θα υπάρχουν εκπαιδευτικοί που θα κανονίζουν την ασφαλή μετάβαση στο προαύλιο των παιδιών τηρώντας τις αποστάσεις.

Στη συνέχεια τα παιδιά θα συγκεντρωθούν στο προαύλιο στο χώρο των τμημάτων τους  όπου θα τους περιμένουν οι εκπαιδευτικοί τους και βάζοντας τους στις αποστάσεις που πρέπει θα πάνε οργανωμένα στις τάξεις.

Εκεί, δεν θα γίνει μάθημα, αλλά θα τους γίνει ενημέρωση για τους κανόνες καθαριότητας και υγιεινής και των μέτρων προστασίας με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Στις 11 ο ιερέας θα κάνει τον αγιασμό στο προαύλιο, παρουσία επιτροπής  μαθητών και δασκάλων, ενός εκπρόσωπου του Δήμου κι ενός εκπρόσωπου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Ο ιερέας στη συνέχεια θα περάσει να ραντίσει με αγιασμό όλα τα παιδιά σε κάθε τάξη ξεχωριστά.

Αμέσως μετά, τα παιδιά θα αποχωρήσουν πάλι σε διάταξη από τις τάξεις και θα σχολάσουν. Την Τρίτη θα έρθουν κανονικά με τσάντες στις 8.15 και θα σχολάσουν στις 13.15.

Ίσως σας αρέσουν ακόμη…