Επιλογή Σελίδας

Τα εκτάκια διαβάζουν στα πρωτάκια

Σε ένα πλαίσιο γνωριμίας και συνεργασίας των μαθητών της Πρώτης τάξης του σχολείου με τους μαθητές της Έκτης τάξης, πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση στη Βιβλιοθήκη μας! Εκεί, τα παιδιά της Στ΄ τάξης διάβασαν στα παιδιά της Α΄ το χριστουγεννιάτικο βιβλίο της Κατρίνας Τσάνταλη, “Γράμματα στο έλατο κρυμμένα”, ένα βιβλίο που αφηγείται μια μοναδική ιστορία για το δώρο της Ευγνωμοσύνης! Η Ευγνωμοσύνη, μια έννοια δυσκολονόητη κάποιες φορές, ειδικά στα παιδιά, αποτελεί σημαντική αρετή και αξία ζωής. Μέσα από το βιβλίο, τα παιδιά παρακινούνται να αναγνωρίσουν και να απολαύσουν όλα τα όμορφα και σημαντικά που έχουν στη ζωή τους, αποδίδοντας στα Χριστούγεννα ένα βαθύτερο νόημα.

Παίρνοντας αφόρμηση από το κείμενο του βιβλίου, οι μαθητές κλήθηκαν αρχικά, με την τεχνική της ιδεοθύελλας (brainstorming), να εκφραστούν ελεύθερα για τα πράγματα της καθημερινότητάς τους που τους δίνουν χαρά, ανέφεραν θετικά χαρακτηριστικά του εαυτού τους και ονομάτισαν σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή τους. Τα μεγαλύτερα παιδιά κατηύθυναν τα μικρότερα και πραγματοποιήθηκε μια γόνιμη συζήτηση.

Στο τέλος της ανάγνωσης, τα μεγαλύτερα παιδιά βοήθησαν τα πρωτάκια και δημιούργησαν και τα ίδια την κούπα της ευγνωμοσύνης τους, γράφοντας στα ζαχαρωτά -όπως διακρίνεται και στις φωτογραφίες παρακάτω- “πράγματα” για τα οποία καθένας νιώθει ευγνώμων που τα έχει στη ζωή του. Και για να γίνει πιο γλυκιά αυτή η συνάντηση, στο τέλος της δραστηριότητας, ήπιαν παρέα ζεστή σοκολάτα.

Ίσως σας αρέσουν ακόμη…