Επιλογή Σελίδας

Επιστροφή στα θρανία με self-test

6 Μαΐου 2021

Την Δευτέρα 10 Μαίου ξεκινά η δια ζώσης λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων με διενέργεια self-test για τον COVID-19 τα οποία ήδη μπορούν να τα προμηθεύονται οι γονείς-κηδεμόνες από τα φαρμακεία. Το τεστ διενεργείται 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο.

Βάση ΦΕΚ (1825/5-5-2021) οι μαθητές/τριες θα εισέρχονται στο σχολείο με επίδειξη της σχολικής κάρτας COVID-19.

Η έκδοσή της γίνεται ως εξής:

Οι γονείς – κηδεμόνες δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας  https://self-testing.gov.gr   στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

Αν το self-test είναι αρνητικό: εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους κάθε ημέρα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορεί να συμπληρώνεται η χειρόγραφη δήλωση από τον παρακάτω σύνδεσμο :

https://self-testing.gov.gr/covid19-school-card-print.pdf

ή πατήστε covid19-school-card-print

Αν το self-test είναι θετικό: Εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid-test σε δημόσια δομή.

Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

Το σχολείο μας ακολουθεί τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και γι’ αυτό παρακαλούμε πολύ να τις σεβαστούμε όλοι και τη Δευτέρα με το καλό να ανταμώσουμε από κοντά με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας.

Οδηγίες Υπουργείου Παιδείας εδώ

 

Ίσως σας αρέσουν ακόμη…